13 ℃

Krachtig statement tegen Rusland: Dit restaurant serveert geen goulash meer

Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

Jarenlang was goulash een populair gerecht bij restaurant De Bulderberg in het Drentse dorp Ruinen. Maar na de Russische misdaden in Oekraïne heeft chef-kok Leo Rillebeeck de goulash resoluut van het menu gehaald. “Poetin zal er niet wakker van liggen, maar we wilden toch iets doen”, zegt Rillebeeck.

Wie naar Rillebeecks restaurant komt voor een bord goulash, krijgt sinds gisteren ‘nee’ te horen. “Toen ik zag wat de Russen in Oekraïne hebben aangericht, ben ik met mijn keukenpersoneel in overleg gegaan. Iedereen vond dat goulash van het menu gehaald moesten worden. En ik begrijp dat. Het zou totaal ongepast zijn als we nu nog goulash zouden verkopen.”

Of de maatregel van het restaurant effect heeft, weet de chef-kok niet: “Kijk, ik moet ook realistisch zijn. Ik snap heus wel dat Poetin niet stopt met zijn oorlog, omdat wij geen goulash meer serveren. Maar we willen hiermee vooral een signaal afgeven aan het Russische regime. Zolang de aanvallen doorgaan, willen we op geen enkele manier met Rusland geassocieerd worden, óók niet op culinair gebied.”

 
Deel dit artikel: