23 ℃

Krachtig statement SGP na Israëlisch bombardement op Palestijns vluchtelingenkamp

Krachtig statement SGP na Israëlisch bombardement op Palestijns vluchtelingenkamp
Foto: YT CC

AMSTERDAM - SGP-leider Chris Stoffer heeft flink van zich laten horen na het Israëlische bombardement op een vluchtelingenkamp bij de Palestijnse stad Rafah. Tijdens een manifestatie in Amsterdam uitte Stoffer zich in de meest krachtige bewoordingen.

Het Israëlische leger voerde in de nacht van zondag op maandag een grootschalige aanval uit op een tentenkamp met ontheemde Palestijnse vluchtelingen. Bij de aanval kwamen minstens veertig burgers om het leven. Daarnaast liepen veel vluchtelingen brandwonden op. Het bombardement leidde tot een internationale golf van verontwaardiging. SGP-leider Chris Stoffer riep onmiddellijk zijn achterban bijeen voor een manifestatie op de Dam in Amsterdam.

Politiek analist Fons Knielen is onder de indruk van het optreden van de SGP-leider. “Dit zijn we niet gewend van Chris Stoffer”, zegt hij. “Ik heb hem nog nooit zo fel gezien. In de Tweede Kamer is hij nauwelijks zichtbaar en al helemaal niet hoorbaar. Maar nu sprak hij zich ongekend krachtig uit. En dat is natuurlijk helemaal terecht. Een laffe aanval op een vluchtelingenkamp gaat ieder weldenkend mens met een beetje empathie te ver.”

 
Deel dit artikel: