17 ℃

Krachtig statement bij WK in Qatar: Duits elftal weigert goed te voetballen

Krachtig statement bij WK in Qatar: Duits elftal weigert goed te voetballen
Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

Het Duitse voetbalelftal heeft een ferm statement gemaakt tegen de FIFA. De ploeg van trainer Hansi Flick weigerde in de wedstrijd tegen Japan goed te voetballen.

De Duitse voetbalbond wil naar het internationaal sporttribunaal CAS stappen om af te dwingen dat het Duitse team toch met de regenboogband mag spelen, nadat de FIFA dat eerder had verboden. Met deze stap laat de Duitse bond zien een stuk vooruitstrevender te zijn dan de andere deelnemende landen. Ook tijdens de wedstrijd tegen Japan maakten de Duitse voetballers een stevig statement.

De spelers van Duitsland weigerden om goed te voetballen. Aanvoerder en keeper van het Duitse team Manuel Neuer lichtte de actie toe: “Zolang de FIFA haar beslissing niet terugdraait, weigeren wij fatsoenlijk spel te laten zien. Het zou namelijk ongelofelijk laf zijn als we nu ons best zouden doen.”

“Toen we per ongeluk op een 1-0 voorsprong kwamen, hebben we onmiddellijk de koppen bij elkaar gestoken en besloten dat het nog slechter moest. Dat lukte gelukkig. Ik ben dan ook trots dat ik twee doelpunten heb kunnen doorlaten. Laat dit een krachtig signaal zijn aan de FIFA. Uiteraard heb ik ook met de Japanse spelers gesproken. Die vonden het heel goed dat wij op deze manier onze onvrede hebben geuit.”

 
Deel dit artikel: