19 ℃

Kraamhulp Iris werd al na 8 dagen op straat gezet

Kraamhulp Iris werd al na 8 dagen op straat gezet
Foto: Csaba Deli / Shutterstock.com

REMSBEEK - “Ja, natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik droomde altijd van van een leuk gezin. Die droom hebben ze kapotgemaakt”, zegt ze. Kraamverzorgster Iris Kroning kwam terecht bij Remco, Patricia en hun pasgeboren zoon Jayden. Maar al na 8 dagen moest ze vertrekken.

Direct na de geboorte van de baby kwam kraamverzorgster Iris bij Patricia en Remco in huis. “In het begin waren ze heel aardig. Na een dag voelde ik me al helemaal thuis. Alles heb ik voor ze gedaan. Ik heb luiers verschoond, gekookt en schoongemaakt. Met z’n viertjes waren we echt een leuk gezin”, vertelt Iris. “Maar na 8 dagen kreeg ik te horen dat ik kon vertrekken. Zomaar. Ze konden het verder zelf wel, zeiden ze.”

Iris veegt haar tranen weg en vervolgt: “Ik had het me heel anders voorgesteld. Een leuk gezinnetje stichten, samen voor de baby zorgen, hem zien opgroeien. Dat is wat ik wilde. Ik verheugde me zelfs al op zijn eerste schooldag. Maar na 8 dagen moest ik oprotten. Ik vind dat ronduit schofterig, na alles wat ik voor ze heb gedaan.”

Iris is niet de enige kraamhulp die al na korte tijd op straat wordt gezet. Vaak moeten kraamverzorgsters al vertrekken vóórdat het kind kan kruipen. “Ik ben onmenselijk behandeld”, vertelt Iris. “Contact met Jayden heb ik niet meer. En het allerergste: ik krijg geen alimentatie.”

 
Deel dit artikel: