23 ℃

Korfbalbond op zoek naar mietjes

De Nederlandse Vereniging van Korfbalclubs (NVK) is op zoek naar nieuwe leden. Aan hen zullen strikte toelatingseisen worden gesteld, want lang niet iedereen is geschikt.

Foto: Knilles / Wiki Commons CC

NKV-voorzitter Harry Paalwater legt uit: “Wij willen voorkomen dat we een toeloop krijgen van allemaal stoere en sportieve jongens en meisjes. Daar is deze sport natuurlijk niet voor bedoeld. Sportieve en zelfbewuste jonge mensen kunnen al kiezen uit tal van andere sporten als voetbal, volleybal of atletiek. Daar gaat het erom dat je weet wat je wilt en je grenzen probeert te verleggen. In een korfbalteam kan zoiets enorm storend werken.”

“Het soort sporter dat wij zoeken is afwachtend, stelt zich bij voorkeur afhankelijk op naar coach en team, en begint meteen te zeuren als het even tegenzit. Wij begrijpen best dat er mensen zijn die dat mietjes vinden, maar bij korfbal werkt zoiets gewoon het best. Het hoort bij deze sport”, legt Paalwater uit.

Wie zich aangesproken voelt, kan zich bij de NVK aanmelden met een brief. Vermeld daarin wel duidelijk waarom alle andere sporten voor jou ongeschikt zijn.

 
Deel dit artikel: