16 ℃

Koos mocht niet meedoen aan de Vierdaagse

Een beetje beteuterd kijkt Koos Dorssel toe hoe de deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse over de finish komen. Koos mocht niet meedoen, omdat hij in een elektrische scootmobiel zit.

Koos-mocht-niet-meedoen-aan-de-VierdaagseKoos (71) is een echte Nijmegenaar. “Ik heb vijftien keer meegelopen met de Vierdaagse. Ik leefde er het hele jaar naartoe. Maar toen kwam die hersenbloeding”, vertelt hij. “De rechterkant van mijn lichaam is verlamd.”

Koos kan door zijn aandoening niet meer lopen. Een flinke domper, maar de hardste klap moest nog komen. “Van de organisatie mag ik nu niet meer meedoen aan de Vierdaagse. Je mag wel meerijden in een gewone rolstoel, maar daar kan ik me niet in voortbewegen. Met mijn scootmobiel ben ik uitgesloten van deelname. Dat staat zo in het reglement. Dat is toch raar? Volgens mij is het discriminatie.”

Hij denkt even na en zegt dan: “Weet je, ik snap dat ze bij de Vierdaagse een selectie moeten maken, maar het is wel heel hard dat ze het dan uitgerekend op gehandicapten gemunt hebben.”

Koos heeft zich ook aangemeld voor het NK Atletiek.

 
Deel dit artikel: