17 ℃

Kookboek ‘Hoe bereid ik mijn huisdier?’ vliegt weg

Foto: Syda Productions / Susan Schmitz / Bogdan Sonjachnyj / Shutterstock.com

“Als je door het coronavirus straks je huis niet meer uit kunt, ben je blij dat je nog wat op tafel kunt zetten.” Topkok Herman Lavemans heeft met voldoening vastgesteld dat er de laatste tijd weer veel vraag is naar zijn kookboek ‘Hoe bereid ik mijn huisdier?’. In dit culinaire meesterwerk legt hij de lezer in een aantal eenvoudige stappen uit wat deze moet doen als het onvermijdelijke moment is gekomen.

Lavemans: “Ik raad altijd aan om het beest eerst met een hamer een flinke klap op zijn kop te geven waarna je met een scherp mes het werk afmaakt. Je moet natuurlijk niet in het wilde weg gaan hakken, want dan gaan er hoogwaardige sappen verloren.”

Na het verwijderen van vacht en ingewanden komt volgens Lavemans het meest dankbare onderdeel: je huisdier lekker laten sudderen tot ‘ie helemaal gaar is. Daarna kan het met een passende garnering feestelijk worden opgediend.

“Het lijkt misschien zielig, maar dat is het niet”, vertelt de topkok. “Denk eens aan die blije oogjes van uw kinderen als ze eindelijk weer eens hun hongerige maagjes kunnen vullen. Poekie is dan snel vergeten hoor.”

 
Deel dit artikel: