16 ℃

Koningsspelen dit jaar op PlayStation

Foto: Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock.com

De Koningsspelen zullen dit jaar voor het eerst op de PlayStation worden gespeeld. Een groep van samenwerkende oranjeverenigingen hoopt de traditionele spelletjesdag op die manier toch door te kunnen laten gaan. 

“We zien dat kinderen tegenwoordig minder buitenspelen en de voorkeur geven aan computerspellen. De Koningsspelen moeten daarop aansluiten”, zegt Piet Munsterhaven van de oranjevereniging Strielwouden. “Bovendien zijn digitale Koningsspelen uiteraard veiliger in deze tijd.”

De digitale Koningsspelen zijn onderdeel van de festiviteiten rond Koningsdag, die dit jaar grotendeels digitaal zal worden gevierd. Op 23 april kunnen kinderen voor de Koningsspelen terecht achter hun PlayStation. “Ze kunnen elkaar veilig, in hun eigen digitale omgeving, ontmoeten”, zegt Munsterhaven uit.

Er zal een speciaal Koningsspel voor de PlayStation worden ontwikkeld. De oranjeverenigingen hebben daarvoor contact gezocht met gameontwikkelaar Gunsoft. Munsterhaven: “We denken vooral aan actiegames, zoals een koninklijke versie van Call of Duty. Maar de kinderen kunnen bijvoorbeeld ook digitaal zaklopen en online koekhappen. Dat het een feest wordt, dat is zeker.”

 
Deel dit artikel: