21 ℃

Koningshuis zwaar onder druk in #metoo-discussie

De #metoo-discussie over seksueel misbruik breidt zich verder uit. Dit keer richting prominente leden van diverse koningshuizen. Berichten komen dit keer niet uit het medialandschap, maar uit de sprookjeswereld.

Foto: Always Take The Shot / Shutterstock.com

Sneeuwwitje is naar buiten gekomen met #Metoo in een bericht op de sociale media. De prins die haar wakker kuste zou vooraf nooit toestemming hebben gevraagd. Het is al het tweede geval waarin een prins wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Eerder meldde Doornroosje zich als slachtoffer. Ook zij werd tegen haar zin wakker gekust. Een Britse moeder eist dat het sprookje niet meer voorgelezen wordt op de school van haar zoontje.

Volgens sprookjeskenner Dominic Versmits gaat de beerput nu pas open. “Er staat ons nog heel wat te wachten. De sfeer in sprookjesland is al langer Grimmig”, geeft hij aan. “Het zou met niet verbazen als er nog vele meldingen zullen voortkomen uit ‘De nieuwe kleren van de keizer’.” In dat sprookje zou een lid van het koningshuis zich onzedelijk hebben gedragen door poedelnaakt rond te lopen. Of er ook Nederlandse leden van de koninklijke Familie bij betrokken zijn geweest is vooralsnog onduidelijk.

 
Deel dit artikel: