19 ℃

Koningsdag volgend jaar in Dresden

Koningsdag zal volgend jaar worden gevierd in Dresden. Dat melden bronnen rond het koninklijk huis. Het is dan de eerste keer dat de verjaardag van koning Willem Alexander in Duitsland wordt gevierd. Ook zal Koningsdag een nieuwe invulling krijgen. Er is meer ruimte voor typisch Duitse folklore. Op verzoek van de Duitsers zal er gemarcheerd worden.

De koning maakte eerder al bekend dat Koningsdag een nieuwe invulling krijgt. Hoe de verjaardag van de koning precies in Dresden gevierd gaat worden, is nog niet bekend. Maar wat de Duitsers betreft, kan het alle kanten op. Zo zou bijvoorbeeld het militaire defilé terug kunnen komen. Ook kan er Duitse marsmuziek worden gespeeld. Het traditionele koekhappen zal in elk geval waarschijnlijk in de ban worden gedaan. Koningsdag zou een meer militair karakter moeten krijgen.

Het zou de uitdrukkelijke wens van Willem Alexander zijn om zijn verjaardag in de Duitse stad Dresden te vieren. Die stad werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd door de geallieerden. Het wordt tijd voor excuses en “wiedergutmachung”.

 
Deel dit artikel: