18 ℃

Koningsdag helemaal in het teken van corona

Foto: Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock.com

Maandag is het Koningsdag. Het thema van Koningsdag is dit jaar “Blijf Thuis”. In heel Nederland vinden allerlei activiteiten plaats die passen bij dit thema. Hieronder een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen.

– Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vieren Koningsdag uiteraard mee. Het koninklijk paar viert Koningsdag op een locatie die helemaal past bij het thema van dit jaar: paleis Huis ten Bosch.

– Traditiegetrouw zullen kinderen uit heel Nederland gedurende de dag spelletjes spelen. Dit jaar is gekozen voor Call of Duty, Grand Theft Auto 5 en Fortnite.

– Rond het middaguur komt het RIVM met een speciale Koningsdag-update over het coronavirus. Het RIVM zal onder meer het nieuwste dodental bekendmaken.

– In miljoenen huishoudens wordt aan het begin van de avond een Koningsdag-diner gekookt. Voor wie geen zin heeft om te koken zijn afhaalmaaltijden verkrijgbaar. Bepaalde gerechten, zoals pizza’s, kunnen eventueel worden thuisbezorgd.

– Koningsdag wordt afgesloten met een filmvoorstelling op Netflix. Oranjefans met een abonnement kunnen zelf een film uitkiezen. Passend bij het thema van dit jaar hebben Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gekozen voor de film Outbreak.

 
Deel dit artikel: