27 ℃

Koningin Máxima hekelt verliezersmentaliteit Nederland: “Overwinning Argentinië meer dan terecht”

Koningin Máxima hekelt verliezersmentaliteit Nederland: “Overwinning Argentinië meer dan terecht”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Volgens Koningin Máxima is de overwinning van het Argentijnse elftal volledig verdiend. De Argentijnse roots van onze koningin zouden daar niets mee te maken hebben. Het Argentijnse voetbal is volgens de koningin simpelweg superieur.

“De teleurstelling over de uitschakeling van Nederland bij het WK is begrijpelijk, maar natuurlijk is er ook veel af te dingen aan de kwaliteit van het het spel van het Nederlands Elftal”, aldus koningin Máxima. “Het ontbreekt aan individuele kwaliteiten en creativiteit, zoals doelpuntenmaker Lionel Messi die wel heeft. Als zo’n belegen coach als Van Gaal dan ook nog met fantasieloze opstellingen en formaties komt, mag Nederland heel blij zijn dat het nog twee frommeldoelpuntjes heeft gemaakt. Gelukkig is in de penaltyserie alsnog recht gedaan aan de kwaliteit van het Argentijnse voetbal.”

Onze koningin vindt het lastig dat Nederlanders al snel in de slachtofferrol duiken. “Er wordt in Nederland veel gesproken over de dubieuze rol van Spaanse arbiter Antonio Mateu Lahoz”, geeft Máxima aan. “Nederlanders zijn een beetje dom. Als je naar de feiten kijkt, zie je dat hier niets van klopt. Er zijn meer gele kaarten uitgedeeld aan Argentijnse spelers dan aan Nederlandse. Het verlies dan op de scheids gooien, is typisch een houding die past bij een land van verliezers.”

 
Deel dit artikel: