13 ℃
Familie in rep en roer:

Koningin Elizabeth had geen uitvaartverzekering

Koningin Elizabeth had geen uitvaartverzekering
Foto: Alessia Pierdomenico / Shutterstock.com

In het Verenigd Koninkrijk is ophef ontstaan over de uitvaart van koningin Elizabeth. Na haar dood bleek dat koningin Elizabeth geen uitvaartverzekering had. De familie blijft dus achter met een probleem.

Koningin Elizabeth overleed donderdag op 96-jarige leeftijd. Direct na haar overlijden ontdekte de familie dat de koningin geen uitvaartverzekering had. “Een uitvaart kost veel geld, zeker als het gaat om een koninklijke uitvaart. Blijkbaar had Elizabeth daar nooit over nagedacht, of wilde ze de premie niet betalen. Hoe dan ook, er was niets geregeld”, zegt royaltyverslaggever Geert Hofmans.

Omdat Elizabeth niet verzekerd was, komen de uitvaartkosten volledig voor rekening van haar nabestaanden. “Dat is voor de familie een flinke tegenvaller”, weet Hofmans. “Je praat over de kosten van het opbaren, de uitvaartleider, een kist, huur van de rouwauto en misschien nog een of twee volgauto’s. Alles bij elkaar is dat een flink bedrag. De vraag is of de nabestaanden bereid zijn om dat te betalen.”

“En áls de familieleden de uitvaart willen betalen, moeten ze dat ook nog kúnnen”, vervolgt Hofmans. “Natuurlijk laat Elizabeth wel wat waardevolle spulletjes na, maar dat vermogen is niet direct liquide. Over een paar weken valt de rekening van de uitvaart op de mat en dan moet je dat geld wel hebben.”

“Om de kosten laag te houden, kan de familie kiezen voor een eenvoudige uitvaart, bijvoorbeeld met een afscheidsceremonie in kleine kring en een kartonnen kist.”

 
Deel dit artikel: