20 ℃

Koning zeer bezorgd: “Laten we hopen dat de oorlog Griekenland niet bereikt”

Foto: RVD / Martijn Beekman

Koning Willem-Alexander heeft officieel gereageerd op de inval van Rusland in Oekraïne. Hij spreekt de hoop uit dat de oorlog geen gevolgen heeft voor iedereen die in Griekenland een tweede huis heeft.

“De inval van Rusland in Oekraïne wordt door iedereen in het koningshuis ten zeerste verafschuwd”, zo sprak koning Willem-Alexander vandaag zijn onderdanen toe. De toon, maar ook de inhoud van de woorden van de koning maken duidelijk dat het hem ernst is: “Europa heeft sinds lange tijd weer een oorlog binnen haar grenzen. Dat is een zeer ernstige constatering.”

De koning liet verder weten dat hij hoopt dat de oorlog geen gevolgen heeft voor Griekenland: “Zoals iedereen weet, is Griekenland zeer belangrijk voor het Nederlandse volk. Laten we dan ook hopen dat Nederlanders die een schitterend huis met speedbootje van ongeveer twee miljoen euro hebben in het zonnige en cultureel zeer ontwikkelde Griekenland niet gaan lijden onder de oorlog.”

De koning sprak verder de hoop uit dat het vliegverkeer tussen Nederland en Griekenland mogelijk blijft zolang de temperatuur rond Huis ten Bosch onder de twintig graden ligt.

 
Deel dit artikel: