18 ℃
Mysterieuze foto duikt op

Koning Willem-Alexander op de foto met dubbelganger?

Koning Willem-Alexander op de foto met dubbelganger?
Foto: RVD / Gemmy Woud-Binnendijk

Er is een foto opgedoken waarop koning Willem-Alexander lijkt te poseren met zijn dubbelganger. Complotonderzoeker Sven Ruyzemans noemt de foto ‘uiterst mysterieus’.

De foto is gepubliceerd op de website van het Koninklijk Huis. Op de foto is te zien hoe koning Willem-Alexander zijn handen voor zijn onderbuik houdt en recht in de camera kijkt. Maar wie de foto goed bestudeert, ziet nog een tweede persoon. Achter de koning zou zijn dubbelganger te zien zijn. Het gaat om een man met een identiek donkergrijs pak en hetzelfde kapsel die met zijn rug naar de koning toe staat. De vermeende dubbelganger heeft zijn blik gericht op twee imposante kandelaars.

De kwestie ligt zeer gevoelig, juist omdat dubieuze staatslieden als Vladimir Poetin ook gebruikmaken van dubbelgangers. “Gezien de spanningen met Rusland komt deze foto op een zeer ongelukkig moment”, zegt complotonderzoeker Sven Ruyzemans. “Mijn eerste indruk is dat de foto echt is. Er is, afgezien van wat kleurcorrectie, niet mee geknoeid. Dan rijst natuurlijk onmiddellijk de vraag: wie is de mysterieuze man die achter koning Willem-Alexander staat?”

 
Deel dit artikel: