11 ℃

Koning Willem-Alexander mogelijk nieuwe trainer van Ajax: “Zijn clubliefde zit diep”

Koning Willem-Alexander mogelijk nieuwe trainer van Ajax: “Zijn clubliefde zit diep”
Foto: Kivnl / Stephan Kogelman / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Koning Willem-Alexander wordt genoemd als mogelijke opvolger van de opgestapte Ajax-trainer Maurice Steijn. Het is geen geheim dat Willem-Alexander groot fan van de Amsterdamse voetbalclub is. Bronnen rond het koninklijk huis melden dat de koning inmiddels met Ajax gesproken heeft. 

Interim-directeur Jan van Halst geeft toe dat de koning niet bovenaan het potentiële trainerslijstje stond, maar dat desinteresse van geschiktere kandidaten er uiteindelijk toch toe leidde dat Willem-Alexander op gesprek kwam. “Het was een erg positief gesprek”, blikt Van Halst terug. “Hoewel de koning nooit echt op hoog niveau gevoetbald heeft en vrij weinig snapt van het spelletje, merkte ik wel dat zijn clubliefde voor Ajax diep zit en dat hij er alles aan wil doen om Ajax alsnog titelkandidaat te maken.”

De Rijksvoorlichtingsdienst wil het nieuws nog niet bevestigen, maar zegt wel dat de koning dankbaar dat hij van Ajax de kans krijgt om het roer van zijn lievelingsclub volledig om te gooien. De koning zou een deel van zijn privévermogen willen investeren in nieuwe aanwinsten, bijvoorbeeld topverdediger en Sloveens international David Brekalo.

 
Deel dit artikel: