23 ℃

Koning wéér op reis, dit keer naar Nederland

Foto: Anna Zvereva / Wiki Commons CC

Koning Willem-Alexander lijkt maar geen rekening te willen houden met het negatieve reisadvies. Na een korte vakantie in Griekenland stapte de koning vrijdagavond opnieuw in het vliegtuig.

Vanwege het coronavirus wordt reizen sterk afgeraden. Koning Willem-Alexander lijkt zich niets aan te trekken van dat advies. Vrijdag stapte het koninklijk paar maar liefst twee keer in het vliegtuig.

Vrijdagmiddag vertrok koning Willem-Alexander voor een korte vakantie naar Griekenland. Maar dat bleek niet genoeg voor de reislustige koning. Enkele uren later vloog hij door naar Nederland.

“Het lijkt alsof de koning het expres niet wil begrijpen”, zucht viroloog Eric Stammelhuis. “Twee keer per dag vliegen kan echt niet. Vliegen brengt altijd een besmettingsrisico met zich mee. Vandaar het advies om alleen te vliegen als het echt niet anders kan. En dat geldt ook voor Willem-Alexander.”

De viroloog doet een dringende oproep aan de koning: “Stop onmiddellijk met reizen. Of je nu in je vakantiehuisje in Griekenland zit of in je paleis in Den Haag maakt niet uit, maar in godsnaam: blijf waar je bent!”

 
Deel dit artikel: