21 ℃

Koning voor staatsbezoek aangekomen in Griekenland: “Hier is het nog 26 graden”

Koning voor staatsbezoek aangekomen in Griekenland: “Hier is het nog 26 graden”
Foto: Marjan Apostolovic / Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock.com

Koning Willem-Alexander is voor een staatsbezoek aangekomen in Griekenland. De koning brengt een bezoek aan diverse terrassen en stranden om zelf de klimaatverschillen tussen Nederland en Griekenland te kunnen ervaren.

Koning Willem-Alexander vloog zondagavond met het regeringstoestel naar Griekenland. Volgens de koning is het staatsbezoek hoognodig: “Klimaatverandering is een wereldwijd probleem. Het is belangrijk om jezelf af en toe bewust te maken van de klimaatverschillen in Europa. Zoiets moet je toch zelf voelen en dat kan alleen door er te zijn”, aldus de koning.

Koning Willem-Alexander brengt in de komende dagen een officieel bezoek aan verschillende Griekse terrassen. Direct na aankomst verbaasde koning Willem-Alexander zich al over de temperatuur in Griekenland: “In Nederland is het al relatief warm voor de tijd van het jaar, maar hier in Griekenland is het nog extremer. Hier is het nog 26 graden en schijnt het zonnetje, terwijl het al bijna winter zou moeten zijn. Dat is een verontrustende ervaring.”

 
Deel dit artikel: