16 ℃

Koning vanwege Prinsjesdag al vóór 10:00 uur uit bed

Koning vanwege Prinsjesdag al vóór 10:00 uur uit bed
Foto: Paul Tolenaar / RVD / DavideAngelini / Shutterstock.com

DEN HAAG - Koning Willem-Alexander stond dinsdagmorgen al om 08:15 uur op, ruim twee uur eerder dan gebruikelijk. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. De koning stond veel eerder op dan normaal voor de viering van Prinsjesdag. Aan het begin van de middag sprak de koning de Troonrede uit.

Op een normale dinsdag slaapt de koning uit tot minimaal half elf, maar rond half negen kwam de Rijksvoorlichtingsdienst met de mededeling dat koning Willem-Alexander al uit bed was. “Zijne Majesteit de Koning is zojuist ontwaakt en maakt zich op voor Prinsjesdag. De Majesteit staat op dit moment onder de douche en zal weldra in de koets stappen voor de rit naar het de Koninklijke Schouwburg”, liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Koning Willem-Alexander werd onder politiebegeleiding naar de Koninklijke Schouwburg in Den Haag vervoerd, waar hij Troonrede uitsprak. Onderweg werd bij een tankstation nog een sanitaire tussenstop gemaakt.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het koninklijk paar al om 07:30 uur zou opstaan, maar dat was volgens de koning niet haalbaar.

 
Deel dit artikel: