21 ℃

Koning van Babungo: “Willem-Alexander moet zich veel krachtiger opstellen”

Foto: Akturer / Shutterstock.com / Arenda Oomen / RVD

De Nederlandse bevolking lijkt de excuses van koning Willem-Alexander te accepteren, maar in het buitenland begrijpt men niets van de onderdanige houding van onze koning. “Een echte koning staat boven zijn volk”, zegt koning Ndofua Zofoa van Babungo.

Na de ophef over zijn vakantie in Griekenland bood koning Willem-Alexander uitgebreid zijn excuses aan. In een videoboodschap zei hij spijt te hebben van zijn omstreden reisje. Buitenlandse koningshuizen lachen om het onderdanige gedrag van Willem-Alexander. “Wat is dit voor een zwakke vertoning?”, lacht koning Ndofua Zofoa van Babungo na het bekijken van de video. “Is dat jullie vorst?”

“Een echte koning buigt nooit voor zijn onderdanen. Nóóit! Een koning heerst. Zo niet, dan kun je er op wachten dat iemand anders de macht grijpt”, brult koning Ndofua Zofoa.

Koning Nofua Zofoa adviseert koning Willem-Alexander om voortaan elke vorm van kritiek met harde hand neer te slaan: “Als de koning op vakantie wil, dan doet hij dat. En wie daar problemen mee heeft, laat je oppakken en op een groot plein in de hoofdstad in zes stukken zagen. Daarna laat je hun lichamen verslinden door honderd anaconda’s. En dan nóg hebben ze geluk gehad. Dat is voor Willem-Alexander in het begin misschien wat onwennig, maar hij zou kunnen beginnen met zweepslagen, of een flinke schop tegen hun knieën. Je bent de koning, gedraag je dan ook zo.”

 
Deel dit artikel: