14 ℃
Krachtig statement:

Koning toch naar WK voetbal in Qatar uit protest tegen mensenrechtensituatie

Koning toch naar WK voetbal in Qatar uit protest tegen mensenrechtensituatie
Foto: Liv Oeian / Shutterstock.com

Uit protest tegen de mensenrechtensituatie in Qatar stuurt de Nederlandse regering een stevige delegatie naar het WK voetbal in dat land. Ook koning Willem-Alexander gaat zeer waarschijnlijk naar het WK om het statement kracht bij te zetten.

In Qatar zijn in de afgelopen jaren duizenden arbeidsmigranten uitgebuit bij de bouw van stadions, weten en hotels. Door de slechte omstandigheden kwamen duizenden arbeiders om het leven. “Er kleeft ontzettend veel bloed aan het WK. Het zou natuurlijk heel laf zijn als Nederland blijft wegkijken, terwijl in Qatar wordt gevoetbald”, zegt minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken.

Tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal zal naast koning Willem-Alexander ook een stevige delegatie van het Nederlandse kabinet op de tribune zitten. “Nederland geeft daarmee een zeer krachtig signaal af aan het Qatarese regime”, aldus Hoekstra. “Kabinetsleden én koning Willem-Alexander zullen er persoonlijk op toezien dat tijdens de wedstrijden alle mensenrechten op het veld worden nageleefd. Reken maar dat dat indruk maakt. En daarnaast hoop ik natuurlijk dat we winnen.”

 
Deel dit artikel: