Koning sluit landgoed af voor publiek om ‘ongestoord hertjes te kunnen knuffelen’

Foto: Elena karetnikova / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Kroondomein Het Loo van koning Willem-Alexander wordt dit najaar toch afgesloten voor publiek. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. De koning wil het landgoed een paar maanden voor zichzelf om ongestoord te kunnen knuffelen met de dieren.

Voor het onderhoud van het landgoed krijgt koning Willem-Alexander bijna een miljoen euro subsidie per jaar. Voor andere natuurgebieden geldt de regel dat ze, in ruil voor die subsidie, het hele jaar voor publiek toegankelijk moeten zijn. Voor Het Loo wordt nog een uitzondering gemaakt, omdat de koning graag in alle rust de wilde dieren wil aaien.

“Willem-Alexander staat bekend als een enorme dierenvriend”, zegt royaltykenner Geert Hofmans. “Het liefst zou hij de hele dag kroelen met de hertjes, de konijntjes en de fazanten. Maar dat gaat natuurlijk niet als er allemaal wandelaars rondlopen. Daarom krijgt Willem-Alexander het landgoed een paar maanden voor zichzelf. Reken er maar op dat het één groot knuffelfeest gaat worden. Ontzettend leuk, vooral voor de diertjes.”

 
Deel dit artikel: