11 ℃

Koning reageert op rellen: “Hier in Griekenland heb ik weinig zicht op wat in Nederland gebeurt”

Foto: Krakenimages.com / Shutterstock.com / RVD / Paul Tolenaar

Koning Willem-Alexander heeft toch nog gereageerd op de rellen die zich in de afgelopen dagen voordeden in de Nederlandse steden. De koning laat weten weinig van de rellen mee te krijgen in zijn Griekse vakantiehuis.

Nederland werd begin deze week opgeschrikt door hevige rellen. Onder meer in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven richtten rellende jongeren een spoor van vernieling aan. Sinds de invoering van de avondklok staat ons land op zijn kop. Veel Nederlanders verwachten dan ook een reactie van onze vorst. Die is er nu, maar wel wat laat. Onze koning heeft namelijk laten weten dat hij de situatie vanuit zijn Griekse vakantiehuis totaal niet kan inschatten.

De koning is wederom halsoverkop naar Nederland gevlogen. Gisteravond liet de koning vanuit een Grieks restaurant al weten dat hij niet uitgebreid op de rellen wil ingaan: “Als ik op vakantie ben, dan laat ik echt even de boel de boel. Geen telefoon, geen krant en geen Nederlandse televisie. Daar ben ik heel principieel in. Dus het zou vreemd zijn om nu mijn volk toe te spreken, terwijl ik geen idee heb wat er bij hun speelt. En eerlijk gezegd interesseert het me ook geen zier. Deze twee vakantiemaandjes zijn echt even voor mij en mijn familie.”

 
Deel dit artikel: