20 ℃

Koning reageert op 1-blikje-regel Amsterdam: “Indrinkproces dit jaar belangrijk”

Foto: Sorbis / Shutterstock.com / RVD

Koning Willem-Alexander heeft met verbazing gereageerd op de strenge bierregel in Amsterdam op Koningsdag. Maar voor wie een beetje creatief is, zijn er volgens de koning nog genoeg mogelijkheden om straalbezopen te worden.

Amsterdam wil overmatig alcoholgebruik op Koningsdag voorkomen. Daarom hanteert de gemeente een strenge regel: mensen in het centrum mogen niet meer dan één alcoholconsumptie bij zich hebben. Bovendien mogen supermarkten maar één blikje of flesje per persoon verkopen.

De strenge regels mogen volgens koning Willem-Alexander de pret niet drukken. “Met een goede planning zijn er nog genoeg mogelijkheden”, aldus de koning. “Op straat gelden strenge regels, maar thuis mag u zoveel drinken als u wilt. Het indrinkproces is hierdoor belangrijker is dan in voorgaande jaren”, aldus de koning.

Koning Willem-Alexander adviseert om op tijd naar de supermarkt te gaan. Zelf heeft de koning inmiddels flink ingeslagen: “Op Koningsdag gelden bepaalde tradities, ook wat betreft het drankgebruik. Daarbij bent u zelf verantwoordelijk voor voldoende voorraad. Het kan niet zo zijn dat de koelkast leeg raakt.”

 
Deel dit artikel: