17 ℃

Koning overweegt verhuizing naar Lelystad

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsesjes zijn woensdagmiddag op huizenjacht geweest in Lelystad. De koning overweegt de aanschaf van een goed onderhouden vinex-woning in de stad.

Foto: Hipproductions / Shutterstock.com

Willem-Alexander werd woensdagmiddag door de burgemeester van Lelystad ontvangen en maakte daarna een korte wandeling door de stad. De koning was zeer onder de indruk van de praktische jaren ’80-woninkjes. “Zo’n vinex-wijk is werkelijk van alle gemakken voorzien”, sprak Willem-Alexander. “Er is voldoende parkeergelegenheid en de supermarkt is vlakbij. Bovendien is er op elke hoek een wipkip, waar de prinsesjes naar hartelust op kunnen spelen.”

Koningin Máxima was vooral te spreken over de sfeer in Lelystad: “In het winkelcentrum hing al kerstversiering. Dat raakte me. Er is zelfs een Action. Dat heb je niet in Wassenaar. Deze stad ademt gezelligheid.”

Eigenlijk zou het koninklijk paar binnenkort verhuizen naar paleis Huis ten Bosch, dat momenteel voor 63 miljoen euro wordt verbouwd, maar volgens Willem-Alexander is een woning in Lelystad veel praktischer: “Zo’n nieuwbouwwoning heeft veel minder onderhoud nodig. En ik ben niet zo’n klusser.”

 
Deel dit artikel: