18 ℃

Koning brengt bezoek aan Ter Apel: “U woont hier prachtig”

Koning brengt bezoek aan Ter Apel: “U woont hier prachtig”
Foto: YT CC

Koning Willem-Alexander heeft een bezoek gebracht aan Ter Apel. Het was de eerste keer dat de koning in Ter Apel te gast was. Hij toonde zich duidelijk onder de indruk van het Groningse dorp.

De koning is herstellende van een longontsteking en hield zijn bezoek aan Ter Apel daarom kort. Ondanks zijn zwakke gezondheid toonde de koning volop belangstelling voor de geschiedenis van Ter Apel, dat in de 13e eeuw ontstond bij het gelijknamige klooster.

Thans telt Ter Apel bijna tienduizend inwoners. In het verleden floreerde Ter Apel vooral door de aardappelteelt. Tot begin jaren ’80 was in Ter Apel een grote aardappelmeelfabriek gevestigd, die aan tal van inwoners werkgelegenheid bood. Ten zuidoosten van het dorp is een fraai natuurgebied, waar dorpsbewoners graag een wandeling maken.

Aan het einde van de middag bezocht koning Willem-Alexander ook het aanmeldcentrum en sprak hij even met de lokale bevolking. “Ik begrijp dat velen van u een migratieachtergrond hebben. Ik vind het bijzonder dat u helemaal vanuit Syrië naar Ter Apel bent gekomen. Dat zegt wel iets over de schoonheid van dit dorp”, zei de koning. “Ik kan me voorstellen dat u hier heel prettig woont.”

 
Deel dit artikel: