Koning niet naar uitvaart Aart Staartjes, wel naar sultan van Oman

Foto: DutchMen / Shutterstock.com

Koning Willem-Alexander krijgt felle kritiek op zijn agenda. De koning zal niet aanwezig zijn bij de uitvaart van Aart Staartjes, terwijl hij wél naar Oman reisde na de dood van sultan Qaboos.

Aart Staartjes (81) overleed zondag aan de gevolgen van een verkeersongeluk. Bij zijn uitvaart zal geen vertegenwoordiging van de koninklijke familie aanwezig zijn, terwijl koning Willem-Alexander zich dit weekend wél naar Oman haastte na het overlijden van de sultan van dat land.

Fans van Aart Staartjes zijn diep teleurgesteld over de beslissing van koning Willem-Alexander. “Meneer Aart heeft heel veel betekend voor Nederlandse kinderen en verdient de grootst mogelijke eer. Maar blijkbaar vindt Willem-Alexander de sultan van Oman belangrijker. Onbegrijpelijk. Wat heeft de sultan van Oman eigenlijk voor de Nederlandse kindertelevisie gedaan?”, vraagt Sesamstraat-kijker Daan (4) zich af.

Mogelijk speelt het aantal dienstjaren een rol bij de keuze van koning Willem-Alexander. Sultan Qaboos regeerde in Oman bijna 50 jaar, terwijl Aart Staartjes amper 25 jaar de dienst uitmaakte in Sesamstraat.

 
Deel dit artikel: