16 ℃

Koning maar net op tijd bij begrafenis Elizabeth: “Niet verwacht dat ik 16 uur in de rij moest staan”

Koning maar net op tijd bij begrafenis Elizabeth: “Niet verwacht dat ik 16 uur in de rij moest staan”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Koning Willem-Alexander was nog maar net op tijd voor de begrafenis van de Britse koningin Elizabeth. Hij had niet verwacht dat hij zo lang in de rij moest staan.

Koning Willem-Alexander was maandag één van de vele aanwezigen die de begrafenis van Queen Elizabeth bijwoonden. De koning is uitermate blij dat hij al een dag voor de begrafenis aanwezig was in Londen: “Als koning heb ik uiteraard allerlei voorrechten, zo zat ik in een prima driesterren hotelletje nog geen twaalf kilometer van het centrum van Londen. Maar ook ik moet me soms bij dingen neerleggen. En dus moest ik achter in de rij aansluiten om Elizabeth in Westminster Hall de laatste eer te bewijzen. Gelukkig had ik mijn paraplu bij me.”

Ondanks het feit dat onze koning achter in de rij moest aansluiten, spreekt hij geruchten tegen dat hij geen officiële uitnodiging heeft gekregen vanuit het Britse koningshuis: “Uiteraard ben ik officieel uitgenodigd. Ik ben immers het staatshoofd van het indrukwekkende Koninkrijk der Nederlanden; koning van het grootse volk dat de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog maar liefst drie volle dagen lang uit hun land wist te houden. Met zo’n status is een uitnodiging vanzelfsprekend. De oplettende kijker kon mij bij de uitvaart dan ook zeer goed aanschouwen. Ik had namelijk een trapje gekregen waardoor ik vanaf de vierde rij langs de kant van weg toch een goed zicht had op de voorbijrijdende kist. Een prachtig gebaar dat onze decennialange intense vriendschap nog maar eens onderstreept.”

 
Deel dit artikel: