20 ℃

Koning: “Zeikerds zullen er altijd zijn”

Koning Willem-Alexander heeft in de Ridderzaal de Troonrede uitgesproken. Nederland is een topland, luidt de boodschap van de toespraak. Ons land staat er economisch goed voor en iedereen plukt daar de vruchten van. Toch waarschuwde de koning voor mensen die altijd wat te klagen hebben.

“Na een periode van economische tegenslag gaat het ons land voor de wind”, sprak koning Willem-Alexander. “Iedereen verdient zich weer drieslag in de rondte en de uitkeringen voor mensen die te lui zijn om te werken stijgen.”

De Troonrede bevatte ook een kritische noot: “Helaas zijn er in ons land chronisch ontevreden zeikerds voor wie het nooit genoeg is. Mensen die het vertikken om zelf hun verantwoordelijkheid te nemen en altijd maar verwachten dat de overheid hun problemen oplost. Kotsmisselijk word ik van dat volk”, aldus de koning.

De koning doelde met name op laagopgeleiden en ouderen, die de laatste jaren wel erg in de slachtofferrol blijven hangen: “U heeft de kans gehad om wat van uw leven te maken. Het is slechts aan uzelf te wijten dat u dat niet gedaan heeft.”

Tot slot kondigde de koning extra geld aan voor de champagnelunch en oesterproeverij bij een Scheveningse beachclub.

 
Deel dit artikel: