Koning houdt toespraak op Derde Kerstdag: “Ik bied dan excuses aan voor alle regels die wij tijdens Kerst aan onze laars lappen”

Foto: YT CC

Koning Willem-Alexander heeft aangekondigd dat hij op Derde Kerstdag een toespraak zal houden. Hij zal dan diepgevoelde excuses aanbieden voor alle coronamaatregelen die hij en zijn gezin aan de laars hebben gelapt tijdens de Kerstdagen.

“Wij zijn nu eenmaal een familie zonder ruggengraat en principes. Daar kunnen we maar beter voortijdig op inspelen. Vandaar ons ingeplande excuusmomentje op Derde Kerstdag”, liet de koning weten.

Willem-Alexander weet nog niet zeker of dit geplande evenement een traditie gaat worden: “We zullen altijd een lompe familie blijven die van schandaal naar schandaal hobbelt, maar excuses maken blijft bij ons een heikel punt. Een jaarlijks terugkerend excuusmoment lijkt mij daarom onwaarschijnlijk, maar ik heb bij premier Rutte wel aangegeven dat we op 2 januari graag opnieuw het Nederlandse volk toespreken. Het lijkt me namelijk onwaarschijnlijk dat wij ons tijdens Oud en Nieuw wel aan de coronaregels gaan houden.”

 
Deel dit artikel: