21 ℃

Koning heeft te doen met Waddenbewoners: “Wat regent het hier tyfuslang en veel”

Koning heeft te doen met Waddenbewoners: “Wat regent het hier tyfuslang en veel”
Foto: Wavebreakmedia / Bennekom / Shutterstock.com / Gemmy Woud-Binnendijk / RVD

Koning Willem-Alexander sloot woensdagavond zijn tweedaagse bezoek aan de Waddeneilanden af. Hij was onder de indruk van de schoonheid die hij zag, maar hij was duidelijk minder onder de indruk van het weer.

“Godskolere, hier regent het ook alweer pijpenstelen”, riep koning Willem-Alexander hardop uit toen hij met zijn gevolg aanmeerde in de haven van Schiermonnikoog. “Dit is het vijfde eiland dat we aandoen en wéér word ik zeiknat”, snauwde hij naar Máxima die al net zo chagrijnig keek als haar man.

Met kaplaarzen aan de voeten en regenjassen om het lijf zwaaide het koninklijk paar naar een handvol Schiermonnikogers die de regen hadden getrotseerd. Lakeien hielden paraplu’s boven het hoofd van Willem-Alexander en Máxima, maar het mocht niet baten. De stromende regen vond zijn weg naar elk kiertje dat niet hermetisch was afgedicht.

Op het stadhuis van het kleinste Waddeneiland trokken de koning en de koningin op het beschikbare toilet droge kleren aan, om vervolgens nog even op het strand te poseren voor de persfotografen.

Met een gespeeld opgewekt gezicht sprak Willem-Alexander hartelijke woorden tegen de eilandbewoners: “Mijn vrouw en ik hebben bijna twee volle dagen op uw eilanden doorgebracht. Ik heb veel gebieden gezien en bijzondere mensen ontmoet, maar godallemachtig wat regent het hier veel. Op een dag als deze ben ik dankbaar dat mijn vakantievilla in Griekenland staat en niet op een druilerige, godverlaten plek als Schiermonnikoog.”

 
Deel dit artikel: