Koning genoot van bezoek aan Caribisch koninkrijk, maar: “wel achterlijk veel excursies”

Koning genoot van bezoek aan Caribisch koninkrijk, maar: “wel achterlijk veel excursies”
Foto: AJR photo / Shutterstock.com / RVD / Gemmy Woud-Binnendijk

Na bijna twee weken zit het bezoek van de koninklijke familie aan het Caribisch deel van het koninkrijk erop. Koning Willem-Alexander heeft het erg naar de zin gehad op de eilanden, maar ergerde zich wel aan de hoeveelheid excursies. 

“We moesten allerlei dingen gaan bekijken. Een marinebasis, schooltjes, een kerk, slavenhutjes en weet ik veel wat nog meer. Het ging maar door”, blikt de koning terug. “Wat die mensen niet snappen, is dat wij daar helemaal geen zin in hebben. Aan het einde van de dag was ik blij als ik effe een uurtje aan het zwembad kon liggen. Kijk, ik vind het niet erg om af en toe een uitstapje te maken, maar we waren daar toch vooral voor onze rust.”

Van alle excursies vond koning Willem-Alexander het bezoek aan een voormalige suikerplantage op Curaçao het minst interessant. “Dat boeit mij totaal niet, eerlijk gezegd. Eigenlijk was ik liever op ons resort gebleven, maar dat mocht niet.”

Koning Willem-Alexander was wel te spreken over de drankjes op de Caribische eilanden: “Vooral op Aruba hebben ze het fenomeen cocktails heel goed begrepen. Ze doen daar in elke cocktail twee of drie shotjes rum. Niet van die laffe scheutjes zoals in Nederland.”

 
Deel dit artikel: