11 ℃

Koning geeft tips voor duurzame Kerst: “Eet eens hertenvlees van uw eigen landgoed”

Koning geeft tips voor duurzame Kerst: “Eet eens hertenvlees van uw eigen landgoed”
Foto: RVD / Paul Tolenaar

Koning Willem-Alexander is een groot pleitbezorger voor een duurzamere wereld. Daarom geeft hij dit jaar enkele gouden tips om het kerstdiner milieuvriendelijk en verantwoord te houden.

In het afgelopen jaar kwam het kabinet met allerlei maatregelen om het klimaat en het milieu te beschermen en duurzaamheid te stimuleren. Ook koning Willem-Alexander laat graag weten dat het milieu hem na aan het hart ligt. Daarom komt de koning met enkele tips voor een duurzaam kerstfeest.

Volgens koning Willem-Alexander is een duurzame Kerst minder ingewikkeld dan veel mensen denken: “De impact van het vervoer van voedsel en drank op het klimaat wordt door velen onderschat. Als je de ingrediënten van je kerstmaal dichtbij huis haalt, kun je je ecologische footprint enorm verkleinen. Ik raad dan ook aan om – net als ik en mijn familie – zowel het hertenvlees als het vlees van wild zwijn van eigen landgoed te halen. Het geeft een voldaan gevoel om zelf het kerstvlees te schieten en daarna een wijntje te drinken van eigen domein. Als je dan ook nog je privékoks verplicht om met de fiets naar hun werk te komen, maak je op een voor iedereen haalbare manier echt een enorm verschil.”

 
Deel dit artikel: