14 ℃

Koning gaat weer Gouden Koets gebruiken vanwege hoge benzineprijs

Koning gaat weer Gouden Koets gebruiken vanwege hoge benzineprijs
Foto: Mauvries / Depositphotos.com

DEN HAAG - De Gouden Koets zal weer actief worden ingezet. Vanwege de torenhoge brandstofprijzen heeft koning Willem-Alexander besloten om vaker de koets te gebruiken in plaats van de auto.

Door de spanningen in het Midden-Oosten steeg de benzineprijs in de afgelopen weken flink. De koning rijdt meestal in een extra beveiligde Audi A8, bepaald geen zuinige auto. Nu brandstof erg duur is, is het volgens het koningshuis rendabel geworden om korte afstanden per koets af te leggen.

De Gouden Koets werd onlangs nog gerestaureerd. Het rijtuig werd in het verleden alleen op Prinsjesdag gebruikt, maar vanwege de hoge benzineprijs wil koning Willem-Alexander de koets nu ook gaan gebruiken voor allerlei andere ritten.

Koning Willem-Alexander adviseert ook burgers om traditionele vervoermiddelen zoals de koets te overwegen. “Het gaat misschien niet zo snel, maar de economische voordelen van een koets zijn evident”, aldus de koning. “Je zet er twee paarden voor, gooit er wat hooi in en het rijdt. Goedkoper kan niet.”

 
Deel dit artikel: