14 ℃

Koning gaat naar kroning Charles: “Hart onder de riem voor beginnend collegaatje”

Koning gaat naar kroning Charles: “Hart onder de riem voor beginnend collegaatje”
Foto: Paul Tolenaar / RVD / Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen op 6 mei aanwezig bij de kroning van de Britse koning Charles. Volgens Willem-Alexander is het belangrijk dat hij als senior zijn nieuwe collegaatje een hart onder de riem steekt.

Volgens Willem-Alexander is zijn aanwezigheid bij de kroning van Charles vooral bedoeld als een steuntje in de rug: “Ik ben al jaren koning, maar voor hem is dit natuurlijk allemaal nieuw. Voor een groentje als Charles is het fijn als een senior als ik laat blijken achter hem te staan.”

Willem-Alexander gaat Charles ook enkele kneepjes van het vak leren: “Die jongen heeft geen idee wat hem te wachten staat, dus ik zal hem de eerste jaren onder mijn hoede nemen. Ik zal hem enkele gouden tips geven. Zo vind ik dat hij op zoek moet naar een leuke, vlotte meid die ook een zekere volkse uitstraling heeft en iets guitigs uitstraalt. Daarmee zal hij de harten van de Britten kunnen veroveren. Ik zou het geweldig vinden als koning Charles over tien jaar net zo populair is bij het volk als ik.”

 
Deel dit artikel: