13 ℃

Koning Charles III poseert in zwembroek om Eloise van Oranje te steunen

Koning Charles III poseert in zwembroek om Eloise van Oranje te steunen
Foto: Ljupco Smokovski / Josh Powell / Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Een fotoreportage van gravin Eloise van Oranje in badpak maakte veel los. Sommige royaltyverslaggevers vonden dat Eloise met de foto’s de randje van het betamelijke opzocht. De ophef bereikte ook het Verenigd Koninkrijk. 

Het waren niet alledaagse plaatjes. Een lid van het koningshuis dat zich in badpak liet fotograferen. Het leidde tot ophef onder journaille dat leeft van het oppoken van op zichzelf onbeduidende feitjes. In dit geval was het de altijd benepen calvinist Jeroen Snel die van een onschuldige fotoshoot iets ranzigs probeerde te maken. Volgens Snel waren de foto’s een smet op het blazoen van het koningshuis.

Nieuwbakken koning Charles III reageerde furieus toen hij hoorde van de ophef rond Eloise. Charles besloot op een ludieke wijze te reageren op het akkefietje en zelf ook in badkleding op de foto te gaan. “Ik hoefde niet lang na te denken om mezelf in een Speedo te hijsen en naar zee te rijden waar Camilla met haar telefoon een paar kekke kiekjes heeft geschoten. Ik heb ze op mijn persoonlijke Instagram geplaatst om te laten zien dat het doodgewoon is voor een Royal om in badkleding de zee in te gaan. Bovendien was dit een uitgelezen mogelijkheid om mijn afgetrainde lichaam eens aan de hele wereld te laten zien. Alleen daarom al ben ik Eloise dank verschuldigd.”

 
Deel dit artikel: