18 ℃

Koning brengt staatsbezoek aan België: “Ik kom in vrede”

Koning brengt staatsbezoek aan België: “Ik kom in vrede”
Foto: StephanKogelman / Shutterstock.com

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn in België aangekomen voor een driedaags staatsbezoek. Het is de eerste keer dat het koninklijk paar in België is.

Koning Willem-Alexander werd in Brussel welkom geheten door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken. “Ik kom in vrede”, benadrukte de koning. “Het is een eer om in de voetsporen te treden van grote Nederlandse ontdekkingsreizigers als Abel Tasman, Jacob Roggeveen en Willem Barentsz. Nu is het mijn beurt om nieuwe werelden te ontdekken. Na jaren over deze reis te hebben gefantaseerd, is het een genoegen om daadwerkelijk voet te mogen zetten op Belgische bodem.”

Koning Willem-Alexander was onder de indruk van wat hij in België aantrof. “Het is veel minder primitief dan ik dacht. Er zijn hier wegen, stenen gebouwen en er wordt handel gedreven. Hun beschaving is enigszins vergelijkbaar met die van ons”, liet de koning aan het thuisfront weten. “Zelfs hun taal lijkt een beetje op het Nederlands. Als je heel erg je best doet, kun je sommige woordjes gewoon verstaan.”

 
Deel dit artikel: