18 ℃

Koning blij met Koningsdag: “Koekhappen en spijkerpoepen is natte droom van iedere volwassen man”

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Willem-Alexander was blij dat Koningsdag dit jaar weer kon doorgaan. Hij keek vooral uit naar de oud-Hollandse spelletjes die elke Koningsdag weer voorbij komen.

Met een grote grijns stapte koning Willem-Alexander vanochtend de luxe koninklijke bus in voor de eerste Koningsdag in drie jaar. Ook Máxima en de drie prinsessen zetten hun meest voordelige grimas op. Al zwaaiend riep de koninklijke familie dat ze weer veel zin hebben in Koningsdag. Prinses Amalia zei dat ze vooral hoopte dat ze in haar designerjurkje een spannende stoelendans kon meemaken.

Bij aankomst in Maastricht was de koning nog immer in opperbeste stemming: “Heerlijk om weer een dagje oud-Hollandse spelletjes te kunnen spelen. Voor het oog van de hele natie als volwassen man van 55 jaar een wedstrijdje spijkerpoepen met een stel kleuters is natuurlijk een natte droom. En dan heb ik het nog niet over spannende potjes zaklopen en ringwerpen. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn drie tienerdochters is dit het absolute hoogtepunt van het jaar.”

 
Deel dit artikel: