14 ℃

Koning akkoord met annexatie van Vlaanderen: “We wisten al dat de Vlamingen het zelf niet zouden redden”

Foto: Martijn Beekman / RVD

Vlaanderen wordt zo goed als zeker weer een provincie van Nederland. Koning Willem-Alexander is akkoord met het Vlaamse verzoek om Vlaanderen weer toe te laten tot het Koninkrijk der Nederlanden.

N-VA-voorzitter Bart de Wever heeft bij koning Willem-Alexander een officieel verzoek ingediend om Vlaanderen weer te annexeren. Vlaanderen maakte al eerder deel uit van Nederland, maar werd in 1830 onafhankelijk. “We wisten toen al dat ze het niet zouden redden, maar we wilden de Vlamingen de kans geven om daar zelf achter te komen”, aldus koning Willem-Alexander.

“We hebben de afgelopen 190 jaar geamuseerd toegekeken hoe België tegen beter weten in probeerde zelfstandig te worden. Het is onthutsend om te zien hoe snel een land kan afglijden”, grinnikte Willem-Alexander.

Koning Willem-Alexander belooft zich barmhartig op te stellen. Hij is bereid om Vlaanderen weer een plek te gunnen onder de vleugels van het Koninkrijk der Nederlanden: “Het is natuurlijk een gebied waar we weinig aan hebben. Een soort Drenthe. In de komende weken gaan we onderzoeken of Vlaanderen nog iets van toegevoegde waarde te bieden heeft.”

 
Deel dit artikel: