27 ℃

Konijn zeer gewild huisdier zo vlak voor Kerst

Konijn zeer gewild huisdier zo vlak voor Kerst
©

“Buddy zoekt een lief nieuw baasje. Gratis af te halen”, stond gisteren op het kaartje met een foto van een fors konijn erbij op het prikbord  bij een supermarkt ergens in Raamsdonksveer.  Het was het begin van een hartverwarmend verhaal dat in Nederland nu zo vaak voor schijnt te komen.

De populariteit van een konijn als huisdier is in de afgelopen weken sterk toegenomen. Dat valt af te leiden aan de verhoogde activiteit op online marktplaatsen en prikborden bij lokale supermarkten. Veel Nederlandse gezinnen besluiten rond deze tijd van het jaar om een konijn in huis te nemen.

“Ik heb Buddy een half jaar geleden voor mijn verjaardag gehad. Ik hou heel veel van hem en knuffel hem iedere dag wel tien keer. Het is een mannetje en hij is heel erg lief. Maar laatst zijn we erachter gekomen dat mijn vader een konijnenallergie heeft”, legt de 6-jarige Lotte uit. Snikkend gaat ze verder: “Vanmorgen werd hij opgehaald en dat vind ik heel erg jammer. Ik denk dat z’n nieuwe baasje ook heel lief voor hem zal zijn. Hopelijk kan ik binnenkort nog even bij hem komen kijken.”

Het nieuwe baasje is Jaap (57): “Alles wordt in deze tijd duurder, dus soms moet je rond Kerst een beetje creatief durven zijn. Maar ik weet zeker dat we erg van hem gaan genieten.”

 
Deel dit artikel: