24 ℃

Komt je pizza uit Noord-Italië nog wel aan?

Foto: Tricky Shark / Shutterstock.com

Vanwege het coronavirus ligt het openbare leven in Noord-Italië grotendeels stil. Eten bestellen in Noord-Italië is momenteel lastig. Wie vanuit Nederland een pizza bestelt in Noord-Italië, is er allerminst zeker van dat de pizza daadwerkelijk wordt bezorgd. Wij namen de proef op de som.

Vanuit Almere bestelden we een pizza Margherita bij pizzaservice La Fattoria in Bottanuco, vlakbij Milaan. Meteen wordt duidelijk dat het coronavirus zorgt voor flinke vertraging. De verwachte bezorgtijd is maar liefst 35 uur, aanzienlijk meer dan we van Nederlandse pizzeria’s gewend zijn.

Na ruim zes uur wachten is onze pizzakoerier pas bij de Gotthardtunnel. Dit schiet niet op. Toch blijven we geduldig wachten. Na iets meer dan een etmaal meldt onze pizzakoerier zich vanuit Maastricht. Hij is wat later. Hij heeft pech met zijn scooter. We klagen over de lange wachttijd en zeggen tegen de koerier dat hij moet opschieten.

Pas na 37 uur en 21 minuten arriveert onze bestelling op ons adres, Dadelklaverstraat 316 in Almere. De pizzakoerier is er eindelijk, maar de pizza is inmiddels wél koud. Die fooi kan hij vergeten.

 
Deel dit artikel: