16 ℃

Komische bioscoopfilm over het leven van Mark Rutte

Komend najaar verschijnt een comedy over Mark Rutte in de bioscoop. Filmmaker Rogier Emmer maakte een hilarische film over het leven van onze premier.

Foto: Beijersbergen / Shutterstock.com

We kennen Mark Rutte allemaal als een goedlachse en altijd vrolijke premier. Zijn spontane lach galmt vaak door de Tweede Kamer en de gangen rondom het torentje. Rutte maakt steeds een ontspannen en enthousiaste indruk, wie ook zijn gast is of wat hij ook aan het doen is. Op honderden foto’s is hij lachend te zien en de filmpjes op YouTube waarin hij staat te schateren zijn niet te tellen. Het leven lijkt hem niets anders dan plezier te bieden. Dat is ook de filmmakers niet ontgaan.

Binnenkort zal het leven van Mark Rutte op het witte doek te zien zijn in de vorm van een heuse comedy. De leider van het Nederlandse kabinet wordt met de camera gevolgd en al zijn doldwaze belevenissen zullen te zien zijn.

“Eigenlijk wilden we een serieuze documentaire over premier Rutte maken. Maar toen we alle beelden bekeken hadden, hebben we onze plannen bijgesteld”, legt regisseur Rogier Emmer uit. “Dit kón alleen maar een comedy worden. Het resultaat is een hilarische slapstick van ruim twee uur. Daar ben ik best trots op.”

De comedy ‘Mark Rutte, Vertrouwen in de Toekomst’ verschijnt medio oktober in de bioscoop.

 
Deel dit artikel: