Zo makkelijk is besparen:

Komende winter niet douchen scheelt ruim 400 euro

Komende winter niet douchen scheelt ruim 400 euro
Foto: Oleksandr Nagaiets / Shutterstock.com

Wie energie wil besparen, kan overwegen om komende winter niet te douchen. Uit een berekening van ConsuNL blijkt dat een gemiddeld gezin honderden euro’s kan besparen door de douche een paar maandjes over te slaan.

Voor veel Nederlanders is het een vaste gewoonte: de dag begint met een warme douche. Maar nu de gasprijzen hoog zijn opgelopen, kan niet douchen behoorlijk wat schelen op de energierekening. “Vooral in de wintermaanden is energie erg duur. Wie dan niet doucht, bespaart tot wel 400 euro aan energiekosten”, rekent onderzoeker Wilco Bols van ConsuNL uit.

“Nederlanders zijn gewend om elke dag te douchen, ook in de winter. Dat is eigenlijk best raar, want dieren in de natuur doen dat ook niet. Kijk bijvoorbeeld eens naar de bruine beer, die leeft in Alaska en Scandinavië. Die doucht de hele winter niet.”

Patrick Vrijmoedde (46) uit het Zeeuwse Kerkwerve stopte in juni al met douchen. “Het is vooral een kwestie van wennen”, zegt hij. “Douchen is een gewoonte, maar wel een hele dure. Als je die weet te doorbreken, kun je veel geld besparen. En vergeet niet dat het tijdelijk is. Als straks de gasprijzen weer zijn gedaald, ga ik weer gewoon elke week onder de douche.”

 
Deel dit artikel: