16 ℃

Nieuwe directeur moet IS weer winstgevend maken

Na V&D, Perry Sport en Blokker is IS de volgende organisatie die in moeilijkheden verkeert. De terreurgroep hoopt eind volgend jaar weer winst te maken. Dat zegt Hans Kolenbrink, de nieuwe financieel directeur van de terreurgroep. 

Foto: iStockPhoto – Getty Images

IS wordt al geruime tijd geplaagd door tegenvallende resultaten. Gisteren presenteerde IS de toekomstplannen voor de onderneming. Onder leiding van een nieuwe directie hoopt de terreurgroep de zware verliezen van de laatste maanden om te kunnen zetten in winst.

Kolenbrink (62) is geen onbekende in de terreurbranche. De van oorsprong Nederlandse crisismanager boekte eerder al indrukwekkende resultaten in de bankensector. Een terrorist in hart en nieren, noemt hij zichzelf.

De nieuwe topman denkt dat er bij IS vooral op het gebied van marketing nog veel winst te behalen valt. “Door negatieve berichtgeving is het imago van IS de laatste tijd onder druk komen te staan”, aldus Kolenbrink. “Met reclame op radio, televisie en in dagbladen willen we consumenten een beter beeld geven van de waarden binnen onze organisatie.”

Een reorganisatie is volgens IS onvermijdelijk. Of er daarbij gedwongen executies zullen plaatsvinden, kan IS nog niet zeggen.

 
Deel dit artikel: