Koffiepionier Salvatore Cappuccino (83) overleden

In zijn woonplaats Milaan is de bekende koffiepionier Salvatore Cappuccino overleden. Dat heeft zijn familie laten weten. Cappuccino was de uitvinder van de espresso.

Foto: Ruslan Huzau / Shutterstock.com

Salvatore Cappuccino kwam uit een beroemde familie van barista’s, die een keten van 20 koffietentjes bezat. Tijdens de grote droogte van 1954 bedacht Cappuccino een manier om met weinig water toch koffie te kunnen zetten. Zijn ‘espresso’ werd een groot succes. Tegenwoordig wordt het kleine koffiedrankje overal ter wereld geserveerd.

Cappuccino vergaarde met zijn espresso grote rijkdom, maar het succes kende ook een keerzijde. Cappuccino was hyperactief en hij leed aan ernstige slaapproblemen. Volgens zijn familie sliep hij soms wekenlang niet. Door het slaaptekort kreeg hij herhaaldelijk ernstige psychoses. Uiteindelijk belandde Cappuccino in 1972 in een psychiatrische inrichting.

Vorig jaar gaf Cappuccino nog een hilarisch interview voor de Italiaanse televisiezender Canale 5, waarin hij met open ogen niesde. Salvatore Cappuccino werd 83. Hij laat een vrouw en zestien kinderen na.

 
Deel dit artikel: