21 ℃

Koeman: “Spectaculaire winst van Oranje op Gibraltar spoelt vieze nasmaak volledig weg”

Koeman: “Spectaculaire winst van Oranje op Gibraltar spoelt vieze nasmaak volledig weg”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

De spectaculaire 3-0 winst van het Nederlands Elftal op Gibraltar heeft de vieze nasmaak van het verlies tegen Frankrijk volledig weggespoeld. Dat zei bondscoach Ronald Koeman maandagavond na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Gibraltarese voetbalgoden. 

Na de smadelijke nederlaag tegen Frankrijk afgelopen vrijdag was het zaak dat het Nederlands Elftal maandagavond het blazoen enigszins oppoetste. En dat deden de mannen van bondscoach Ronald Koeman dan ook glorieus. Met een verpletterende 3-0 wist Oranje te winnen van Gibraltar. Een uitslag die volgens Koeman de wereld overgaat.

“Ik ben gigantisch blij en dankbaar dat mijn mannen zich zo hebben gerevancheerd na het 4-0 verlies tegen Frankrijk”, zei een breeduit lachende Ronald Koeman. “Gibraltar is een team dat je niet zomaar even van de mat speelt. Er lopen daar meerdere parttime voetballers rond die soms wel 10 tot 12 uur per week trainen. Dat wij daar met 3-0 van winnen, is echt ontzettend knap. Het is wel zo dat wij nu waarschijnlijk als topfavoriet worden gezien voor het EK dat volgend jaar plaatsvindt.”

 
Deel dit artikel: