18 ℃
'Een bal is een bal'

Koeman in gesprek met Nederlandse Bowlingbond

Koeman in gesprek met Nederlandse Bowlingbond
Foto: Kivnl / Shutterstock.com

Ronald Koeman is in gesprek met de Nederlandse Bowlingbond. Dat melden meerdere bronnen binnen de bowlingwereld. Mocht het tot een deal komen, dan is Koeman de eerste bondscoach die van sport wisselt.

Koeman is nu nog actief als trainer van het nationale voetbalteam, maar volgens sportanalist René Steetsel is het helemaal niet zo vreemd als Koeman zijn carrière voortzet langs de bowlingbaan: “Nederland staat aan de vooravond van het EK bowling en kent meerdere topbowlers die hun balgevoel onder leiding van Koeman verder zouden kunnen ontwikkelen. Een bal is een bal, wat dat betreft.”

Mocht Koeman inderdaad de overstap maken, dan ligt het volgens Steetsel voor de hand dat hij enkele spelers met zich meeneemt: “Dan denk ik aan Memphis Depay, Daley Blind en Davy Klaassen. Stuk voor stuk jongens die de laatste jaren sowieso al beter presteerden op de bowlingbaan dan op het voetbalveld. En natuurlijk Andries Noppert op doel. Het is belachelijk dat het Nederlands Bowlingteam nog steeds geen doelman heeft. Zo maak je het de tegenstander wel heel erg makkelijk.”

 
Deel dit artikel: