19 ℃

KNVB straft FC Twente voor wangedrag supporters: komende wedstrijd zonder FC Twente-spelers

KNVB straft FC Twente voor wangedrag supporters: komende wedstrijd zonder FC Twente-spelers
Foto: YT CC

Nadat supporters van FC Twente zich afgelopen zondag in Deventer voor de zoveelste keer misdroegen in het uitvak, is de maat vol voor de KNVB. De voetbalbond is de afgelopen dagen in beraad gegaan en heeft besloten dat FC Twente de komende uitwedstrijd tegen PSV moet spelen zonder FC Twente-spelers.

De KNVB hoopt dat deze straf ertoe zal leiden dat voetbalsupporters minder gauw geneigd zijn tot kwetsende spreekkoren, het afsteken van vuurwerk of het demonteren en op het veld werpen van tribunestoeltjes. FC Twente heeft zich inmiddels neergelegd bij de sanctie, al blijft trainer Ron Jans er wel een dubbel gevoel aan overhouden: “Enerzijds heb ik begrip voor het besluit van de KNVB en ben ik van mening dat het een krachtig signaal afgeeft richting andere eredivisieclubs en hun achterban; anderzijds ben ik wel behoorlijk aan het puzzelen hoe ik mijn strijdplan moet vormgeven tegen PSV.”

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij toont eveneens begrip voor de beslissing van de KNVB: “Ik steun iedere actie die gericht is op het indammen van wanordelijkheden op voetbaltribunes. Dat vind ik belangrijk, zeker op het moment dat wij tegen een directe concurrent spelen en de aansluiting willen behouden met de top drie.”

Van Nistelrooij vindt het te makkelijk om te stellen dat PSV komende zondag het psychologische voordeel heeft: “Dat legt weer onnodig de druk bij ons neer, omdat wij toevallig wel elf spelers op het veld hebben staan.”

 
Deel dit artikel: