13 ℃
'Onacceptabel'

KNVB overweegt terugtrekking WK vanwege onmenselijke biersituatie in Qatar

KNVB overweegt terugtrekking WK vanwege onmenselijke biersituatie in Qatar
Foto: YT CC

Het is nog maar de vraag of Oranje maandag de eerste wedstrijd speelt bij het WK voetbal in Qatar. Voetbalbond KNVB overweegt zich terug te trekken uit het toernooi vanwege de onmenselijke biersituatie in Qatar.

Onder grote druk van het Qatarese regime heeft de FIFA moeten besluiten om geen bierverkoop meer toe te staan in de WK-stadions. “Duizenden mannen en vrouwen zitten hierdoor de hele wedstrijd zonder bier. Beschaafde landen mogen dit niet accepteren. De wereld moet nu een krachtig signaal afgeven aan het Qatarese regime”, stelt de voetbalbond.

De KNVB noemt de biersituatie in Qatar ‘ronduit onacceptabel’: “Bierdrinkers worden door het Qatarese regime schandalig behandeld. We horen steeds meer schrijnende verhalen over mensen die bij de stadions in de volle zon zonder bier moeten zitten. Soms wel 16 uur per dag.”

De KNVB vraagt een verklaring van Qatar: “Wij eisen een betere behandeling van bierdrinkers. Pas als Qatar het recht op een koud, vers getapt biertje erkent, kunnen wij met een schoon geweten deelnemen aan het toernooi.”

 
Deel dit artikel: