17 ℃

KNVB neemt keihard stelling: “Als we tegen Qatar spelen gaan we vol voor de winst”

Foto: YT CC

De KNVB zit flink in de maag met het WK dat in 2022 in Qatar wordt gehouden. De mensenrechten worden in Qatar met voeten getreden en de samenleving vraagt om een duidelijke veroordeling van de erbarmelijke omstandigheden waaronder werknemers in het emiraat moeten werken.

Amnesty International riep de KNVB op om nadrukkelijk stelling te nemen tegen de schendingen van de mensenrechten in Qatar. KNVB-directeur Eric Gudde klinkt strijdlustig als hij de positie van de KNVB uitlegt: “Wij zijn zeker niet doof voor de kritiek die steeds luider klinkt uit de samenleving. En daarom hebben wij besloten om een keihard signaal af te geven. Maar uiteraard wel alleen op het voetbalveld. We zijn immers een sportbond.”

De kritiek dat dat wel wat magertjes is, wuift de heer Gudde weg: “Dit is niet zomaar een loos gebaar. Mocht er een wedstrijd tussen het Nederlands Elftal en het team van Qatar komen, dan zullen wij er alles aan doen om met ruime cijfers te winnen. We denken er zelfs aan om speciaal voor die gelegenheid Louis van Gaal over te laten vliegen, zodat we een klinkende overwinning zullen behalen. Het kan zomaar zijn dat wij in Qatar met 2-1 duidelijk maken dat wij de grove schendingen van de mensenrechten niet langer pikken.”

 
Deel dit artikel: